Welkom op de groepspagina van groep 5   
 

Afbeeldingsresultaat voor school 


In groep 5 zitten 29 leerlingen. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Ilonka op school. Juf Mariette E. is op donderdag en vrijdag aanwezig.
                       

Wilt u in contact komen met ons? U kunt altijd een bericht naar ons sturen via ouderportaal en na schooltijd bent u altijd van harte welkom.   
 
 
Waar zijn we nu mee bezig met rekenen? 
Pasen
Donderdag 29 maart hebben wij een Paasviering met alle kinderen van de Josephschool. Ook hebben we met groep 5 een Paaslunch in de klas. Het zal een feestelijke dag worden!

Verkeersles op het plein
Woensdag 21 maart heeft groep 5 weer een verkeersles op het plein! Met hulp van ouders leren de kinderen in de praktijkoefeningen hoe het er in het verkeer aan kan gaan. 


Kerststallen-tentoonstelling

Donderdag 14 december gingen we met groep 5 op bezoek in de Katholieke kerk. Daar was een tentoonstelling met zo'n 200 kerststallen! Deze worden verzameld door een mevrouw die ooit haar kinderen op de Josephschool had zitten!
Het was heel indrukwekkend. Er was een piepklein stalletje, wat je alleen door een vergrootglas kon zien, er waren hele kleurrijke stallen, beelden van hout, steen, blik en eigenlijk te veel om kort samen te vatten! De kinderen hebben een quiz gemaakt bij de stalletjes. Ze werkten in groepjes en misschien vallen we nog in de prijzen!!!
Kerstknutselen


Woensdag 13 december was het weer tijd voor het kerstknutselen! Niet alleen met groep 5, maar de hele school veranderde in kerstsfeer! Ook ouders waren druk aan het helpen in de groepen en in de hal. Mooi om te zien!
Bezoek van de pieten
Voordat de goede Sint ons een bezoek bracht aan de school, kwamen de pieten op een donderdagmiddag ook even langs! Met z'n allen gezongen, we kregen heerlijke pepernoten, we zochten met z'n allen even Spanje en Madrid op in de atlas en de pieten maakten er echt even een dolle boel van in de klas! Natuurlijk hoort daar een groepsfoto bij!En toen waren er nog de rommelpieten! Ook die hebben de boel in groep 5 behoorlijk op stelten gezet! Gelukkig kunnen de leerlingen van groep 5 heel goed opruimen!Op 5 december 2017 kwam Sinterklaas dan toch echt op bezoek! Groep 5 gaf een spetterend optreden weg met het lied "Geef me een cadeau".Rekenen in groep 5

Het betekende vandaag dat we de tafel van 8 nog eens flink moesten oefenen! We hebben dat voor de vakantie gedaan met het spelen met Canadees rekenen. Vandaag hebben we dat in de klas geoefend met het spelen van een spel in duo's. We hebben ook spelenderwijs geoefend op het plein. De juf riep een som van de tafel van 8 en de kinderen schreven de antwoorden in een straal van een meter om zich heen op. Daarna riep de juf een som en wezen de kinderen het goede antwoord aan en als laatste noemde de juf een som en sprongen de leerlingen van het ene goede antwoord naar het volgende. 
We hebben heerlijk in de buitenlucht bewogen en meteen de tafel van 8 flink ingeoefend.

Maandag 23 oktober.....de herfstvakantie is weer voorbij!


Bij de start van een nieuwe periode horen natuurlijk nieuwe groepjes!

Donderdag 26 oktober controle fietsverlichting op het plein!
8 november a.s. is er een verkeersles op het plein met groep 5. Allemaal op de fiets 8 nov!
Sommige leerlingen van groep 5 gaan van de herfst tot de kerst extra oefenen met
flits-lezen en spelling d.m.v. bloon.


Bewegen in de klas

Tussen de lessen door doen we geregeld een spelletje of iets dergelijks. In groep 5 zijn veel leerlingen dol op het dansen met Just dance! Oktober 2017.Ook buiten even lekker voetballen is een mooie afwisseling tussen de lessen door!
Wat kunt u thuis oefenen om uw kind te helpen bij zijn/ haar schoolwerk?

Websites die u kunt gebruiken met het oefenen van rekenen zijn:

Alle leerlingen hebben ook een eigen account op: www.gynzykids.com. Op deze site zetten wij leerzame spellen klaar, zodat de kinderen op een leuke manier de tafels, klokken, spelling en ook topografie kunnen oefenen. 

Schoolreis naar BlijdorpSeptember 2017: We gingen op schoolreis naar Blijdorp! In een week van vreselijk slecht weer, was er 1 mooie dag.....en die dag gingen wij naar Rotterdam. We hebben veel gezien en ook weer leuke weetjes ontdekt over allerlei dieren. We hadden gezellige groepjes en hele behulpzame ouders. Super!